Mijn handelssysteem werkt niet goed in het technisch filter

Hier vindt u antwoorden op veel gestelde vragen over het maken van TA-scripts
Plaats reactie
Administrator
Site Admin
Berichten: 34
Lid geworden op: vr sep 09, 2005 8:31 pm
Contacteer:

Mijn handelssysteem werkt niet goed in het technisch filter

Bericht door Administrator »

Wanneer een TA-script handelssysteem het in de grafiek goed lijkt te doen, maar in het technisch filter of de limietbewakingsfunctie geen of verkeerde signalen geeft, dan heeft u waarschijnlijk een te kleine waarde gegeven aan de variabele Indicator.RequiredBars.

Indicator.RequiredBars moet het aantal bars / koersen aangeven, dat nodig is om een signaal te berekenen. Deze waarde wordt door de software op verschillende momenten gebruikt, b.v.:
1 - in de grafiek. In principe worden alleen de koersen geladen die in de grafiek 'in beeld zijn', maar met Indicator.RequiredBars zorgt u ervoor dat er meer historie wordt geladen om de indicator helemaal links in de grafiek al te kunnen berekenen. Wanneer Indicator.RequiredBars te klein is, zal de indicator dus niet direct links in de grafiek beginnen. Staan er echter nog andere indicatoren in de grafiek, dan hoeft dit niet direct te blijken, omdat de andere indicatoren er ook voor zorgen dat er 'extra' koersen worden meegenomen.
2 - voor het technisch filter en de limietbewaking. Wanneer Requiredbars b.v. 18 is en over 1 dag signalen moeten worden berekend, zal het technisch filter slechts 19 koersen gebruiken voor de berekening.

Of het probleem in Indicator.RequiredBars zit is eenvoudig te checken door RequiredBars maar eens (veel) groter te maken, en te kijken wat er gebeurt. Te groot is trouwens nooit erg, het filteren zal alleen wat langzamer gaan, en ook de grafiek zal meer koersen ophalen en berekenen dan strikt noodzakelijk, maar verder kan het geen kwaad.
Plaats reactie